ОРЕХОВИ КУРАБИЙКИ С РОЗОВА ВОДА


продукти:

1 1/2 ч.ч.орехови ядки ;
1 ч.ч.захар;
1 ч.ч.масло (маргарин);
1 яйце;
1 бакпулвер;
2-3 с.л.розова вода;
брашно около 2-2 1/2 ч.ч.;

орехова ядка за гарниране;

Орехите и захарта,смиламе в блендер.но ядката не трябва да е много ситна.
Към тази смес добавяме в купата,бакпулвера.Чукваме яйцето и добавяме розовата вода и с помощта на брашното омесваме леко лепнещо тесто,което оставяме за половин час да си почине на хладно место.
Точим кора с дебелина 0,5 см.,изрязваме курабийките и ги подреждаме в тавичка,покрита с хартия.върху всяка сладка поставяме ядка.
Печем в предварително затоплена фурна на 150С с вентилатор.
Преди изкарване от тавата изчакваме да изстинат или ако ги махаме топли ги подреждаме на равна повърхност,за да не се изкривят.
Прекрасни са:ароматни и хрупкави......




Коментари

Публикуване на коментар